27.2.07

Το μεγαλύτερο δράμα στη Παιδεία δεν είναι η βία, οι καταλήψεις και το κλείσιμο των σχολών για μήνες αλλά το επίπεδο του διαλόγου που διεξάγεται από τους "προδευτικούς" "αριστερούς" υποστηρικτές της ΠΟΣΔΕΠ. Σοβαροί υποτίθεται πανεπιστημιακοί, όπως ο κ. Αρ. Μπαλτάς ξιφουλκούν κατά του νομοσχεδίου της κευβέρνησης με τη ρητορεία Κνίτη της δεκαετίας του 70. "Το νομοσχέδιο είναι -και ζυγίζω προσεκτικά το βάρος τούτης της λέξης- στρατοκρατικής έμπνευσης" καταλήγει σε βαρυσήμαντο άρθρο του στην Αυγή της 25.2. Τι να πει κανείς; Σκέψου να μην ζύγιζε και τις λέξεις του!. Να συζητήσουμε σοβαρά αν το πρόχειρο και άτολμο νομοσχέδιο της κυβέρνησης αποτελεί στρατοκρατική επέμβαση στα ΑΕΙ ή την εκπληκτική παρατήρησή του ότι αυτό "υποτάσσει το πανεπιστήμιο στο ιδιωτικό συμφέρον και στο κράτος". Το μεγάλο πρόβλημα στην Παιδεία είναι ότι λέγονται ανοησίες που ούτε στη Σομαλία δεν ακούγονται όχι από κάποιους ανώριμους νεαρούς φοιτητές αλλά από καθηγητές που κόπτονται για την Παιδεία της χώρας.

Κρίτων

9 comments:

lex and the city said...

Μου αρέσει πολύ ο τρόπος που γράφεις. Νομίζω ότι μου αρέσεις πολύ.

lex and the city said...

Αποκαλύψου. Θέλω να σε παντρευτώ.

Unknown said...

Πολύ ωραίο το μπλογκάκι, να το συνεχίσεις, όποιος / όποια κι αν είσαι. Και μακάρι να γίνει φόρουμ συζητήσεων, νομικών και άλλων.

Γιατί όμως δεν μας γράφεις και δυο λόγια για σένα; Έστω και τα στοιχειώδη (αρσενικό, θηλυκό, ουδέτερο κλπ).

ΥΓ Μιας όμως που οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους, οφείλω να διαμαρτυρηθώ, για λογαριασμό της φίλης Φιλιππινέζας, που της έκλεψες την ονομασία. Αν δεν με πιστεύεις, πήγαινε στη διεύθυνση http://lexandthecity.blogspot.com/2006_01_01_lexandthecity_archive.html και δες μόνος σου.

Τέλος πάντων, επειδή η ιδέα είναι καλή, σκέφτομαι να μην κάνω θέμα ...

Unknown said...

Τώρα το πρόσεξα, μιλάς συχνά στον εαυτό σου;

Γιατί βλέπω πως στα δύο πρώτα σχόλια απαντάς σε σένα. Και μάλιστα σου κάνεις και πρόταση γάμου ... (με κουμπάρο, προφανώς, εσένα, τι ρωτάω ...).

lex and the city said...

Έχεις δίκιο για το όνομα αλλά δεν γνωρίζαμε ότι υπάρχει και άλλο με το ίδιο όνομα. Τί προτείνεις να κάνουμε, δεδομένου ότι δεν υπάρχουν πνευματικά δικαιώματα; Με την ευκαιρία δε μας λες πώς ανακάλυψες την «διπλοπροσωπία»;

Κ

Unknown said...

Όλα τα βρίσκει ο προσεκτικός παρατηρητής. Ακόμη και τις Φιλιππινέζες.

Anonymous said...

Wraioi eiste, alla poioi eiste? Symfnw me ton skeptic. Peite duo logakia gia esas! Mhn eiste toso ntropala paidia!

Unknown said...

Αποκαλυφθειτε παραυτα! Το κοινο σας διψα για γαργαλιστικες λεπτόμερειες τις προσωπικης σας ζωης

Anonymous said...

Ego xero pios eisai kai sou esteila minima alla den to vlepo na afissaretai. Ti diaolo simvainei?Pantos to xanaleo, to blog fissaei.
I.