9.10.07

Το άρθρο 3 είναι εδώ !


Τελικά, η σημασία του άρθρου 3 του Συντάγματος επιβεβαιώνεται μέσα από τα τηλεοπτικά δελτία των τελευταίων ημερών. Ναι, επικρατούσα θρησκεία στην Eλλάδα είναι η θρησκεία της Aνατολικής Oρθόδοξης Eκκλησίας του Xριστού. Και για τον λόγο αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό η εξέλιξη της υγείας του Μακαριώτατου να έχει την τιμητική της στη μικρή οθόνη. Όχι ότι περιμέναμε δηλαδή πως η τύχη της μεταμόσχευσης δεν θα μονοπωλούσε τα δελτία ειδήσεων. Αναρωτιέται όμως κανείς πώς ακριβώς εκσυγχρονίζεται αυτή η χώρα όταν βλέπει στην τηλεόραση όλο αυτό το παπαδαριό να συζητεί από το πρωί μέχρι το βράδυ για την τύχη της υγείας του Χριστόδουλου λες και πρόκειται για αυτήν του πρωθυπουργού. Προσθέστε σε αυτό και τις συνηθισμένες αρλούμπες των δημοσιογράφων που έχουν λόγο ακόμα και για την αναγκαιότητα της εγχείρησης. Βάλτε και λίγο από διαδοχολογία. Υποψιάζομαι ότι όταν με το καλό γυρίσει ο Χριστόδουλος στην πατρίδα θα ξαναζήσουμε τη μεγάλη εποχή του Ωνασείου. Να ετοιμάζονται οι τέντες έξω από το Αρεταίειο…

Black pig

11 comments:

Anonymous said...

Βλασφημια!!! Αισχος μαυρο γουρουνι!!

Anonymous said...

"Black pig" is back! Επιτέλους! Δίκιο έχετε, αγαπητό "γουρουνάκι", όσον αφορά την προβολή του προβλήματος υγείας του Αρχιεπισκόπου, αλλά δεν νομίζω ότι αυτό σχετίζεται με το άρθρο 3 του Συντάγματος και την θέση της Ανατολικής Ορθοδόξου Εκκλησίας ως "επικρατούσας θρησκείας". Το ίδιο σύστριγγλο θα συνέβαινε κι αν παρόμοια επέμβαση έκανε ο Σάκης Ρουβάς (γερό να είναι το παιδί!).Αν και τα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων τα αποφεύγω, νομίζω ότι και στον ημερήσιο τύπο αδιακρίτως η ίδια κατάσταση επικρατεί: Παπάδες, γιατροί, σχετικοί και άσχετοι προβαίνουν σε δηλώσεις και εκτιμήσεις που φτάνουν από την διαδοχή μέχρι την αποτυχία της εμπέμβασης. Μάλλον πρόκειται για πιασάρικο θέμα, που κανείς δεν θέλει να πάει χαμένο. Αν πίσω απ'όλα αυτά κρύβεται και κάποια σκοπιμότητα, τότε είμαστε άξιοι της μοίρας μας...

Anonymous said...

Δεν υφίσταται σκοπιμότητα. Ανιδιοτελείς είναι οι άνθρωποι. Απλώς η επιδείνωση της υγείας του Αρχιεπισκόπου εγείρει πολιτειακό ζήτημα. Άσε που έχει και όλα τα συνωμοτικά με τη διαδοχή, με πλερέζες, χήρες κλπ. Κάτι σαν Όνομα του Ρόδου αλλά στο πιο ορθόδοξο.

Anonymous said...

Απλώς η επιδείνωση ή γενικότερα η κατάσταση της υγείας του Αρχιεπισκόπου δεν εγείρει, ούτε και θα πρέπει να εγείρει πολιτειακό ζήτημα ακόμη και με την πιό στενή ερμηνεία του άρθρου 3. Είναι και παραμένει θέμα της Εκκλησίας. Αν εμείς το θεωρούμε ή το αναδεικνύουμε ως τέτοιο, εκεί είναι το πρόβλημα.
Συμφωνώ ότι οι δακρύβρεχτες ιστορίες και οι ίντριγκες του παρασκηνίου είναι αυτά που "πουλάνε". Αλλά τα προτιμώ από δυνατή πένα ή με καλή σκηνοθεσία, και όχι ως θέματα επικαιρότητας ή "πολιτειακά", τα οποία απλώς είναι και παραμένουν κακόγουστα.
Κρίμα που δεν θα δούμε να βγαίνει και καπνός από τη Μονή Πετράκη. Έτσι για το ντεκόρ ...

Anonymous said...

Μια καλή ιδέα θα ήταν φέτος, μαζί με την απονομή των βραβείων Αρίων, να γίνει και εκλογή Αρχιεπισκόπου. Ίσως και εκλογή του προέδρου του Κινήματος.

Anonymous said...

Μήπως να εκλεγεί Πρόεδρος και Αρχιεπίσκοπος μαζί για να γλυτώσουμε την διπλή φασαρία; Τα έχουμε μπλέξει, που τα έχουμε μπλέξει, ας ξεμπερδεύουμε με μια διαδικασία.

Anonymous said...

Μήπως να εκλεγεί Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ο Αρχιεπίσκοπος, έτσι ώστε να ξανανοίξει σύντομα το ζήτημα της διαδοχής;

Anonymous said...

Νίτσα είσαι σατανικό μυαλό.

Anonymous said...

Μήπως να εκλεγεί Αρχιεπίσκοπος το "γουρουνάκι", που του πηγαίνει και το μαύρο?

Anonymous said...

Archibishop Black Pig. Γουστάρω !

Anonymous said...

Άξιος, άξιος!