18.10.07

Καλά, νομίζω ότι οι Έλληνες δημοσιογράφοι είναι απολύτως κολλημένοι και δεν μπορούν να δουν λίγο πιο πέρα από τη μύτη τους. Ακαλλιέργητοι άνθρωποι οι περισσότεροι, με δίπλωμα δημοσιογραφίας από απροσδιόριστης ποιότητας εργαστήρια και κολλέγια, πολλές φορές βλέπουν το δέντρο και χάνουν τον δρυμό (όποιον τέλος πάντων έχει απομείνει). Σημερινό παράδειγμα, οι δηλώσεις Αλογοσκούφη περί ΦΠΑ. Δεν κατάλαβα, πού είναι το πρόβλημα ότι άλλα έλεγε πριν από ενα μήνα και άλλα τώρα; Αυτό είναι το ζήτημα; Κι εγώ λέω: πρώτον, ο άνθρωπος είναι ειλικρινής. Έχει το θάρρος και λέει: "Ναι, ρε, σας δουλεύουμε. Εδώ κάηκε η μισή Πελοπόννησος και δεν κουνήθηκε φτέρο στις εκλογές, για δυο μονάδες ΦΠΑ παραπάνω θα κουνηθείτε;". Δεύτερον και σημαντικότερο, ο πολιτικός, όπως οφείλει, μάς διδάσκει μια γενικότερη στάση ζωής: αυτό που έχει αξία είναι το απρόβλεπτο. Αυτό που δεν περιμένεις, το ακατανόητο, το αντιφατικό. Τι αξία θα είχε μια ζωή όπου κάθε μέρα θα ξέραμε εκ των προτέρων τι θα φάμε; Τι αξία θα είχε μια Κυβέρνηση που θα υλοποιούσε κατά γράμμα τις προεκλογικές της εξαγγελίες; Θα ήταν, απλώς, βαρετή.

Black pig

7 comments:

Anonymous said...

Η φαντασία στην εξουσία! Είναι και αυτό μια άποψη.

Anonymous said...

Θα ακολουθήσουν και ερμηνευτικά σχόλια όπως στο προηγούμενο ή ό,τι κατάλαβε κανείς?

Anonymous said...

Μαύρο κατάμαυρο γουρουνάκι δεν εννοούσε ότι θα αυξήσει αυτόν τον ΦΠΑ ο Αλογοσκούφης αλλά τον άλλο ΦΠΑ. Τον Φόρο Προστιθέμενης Αμνησίας μας.

Anonymous said...

Μα, αυτός είναι ήδη αρκετά υψηλός! Μέχρι πού θα φτάσει τέλος πάντων;

Anonymous said...

Καλά τα λέτε, "μαύρο γουρουνάκι"! Ο υπουργός είναι ειλικρινής άνθρωπος και ως προς την ανικανότητά του. Δηλώνει ευθαρσώς ότι προεκλογικά έλεγε ό, τι του κατέβαινε στο κεφάλι, άλλα τώρα που πρέπει να κάνει λογαριασμό για να "κλείσει τρύπες" ως κυβέρνηση διαπιστώνει ότι δεν τα έχει υπολογίσει σωστά. Ε, και σε αυτά υπάρχει αμοιβαιότητα. Τον εμπιστεύσαι, θα σε εμπιστευθεί. Μην τυχόν και παρεξηγηθούμε, αν τα ζητήσει από αλλού!
Τώρα, για το απρόβλεπτο θα διαφωνήσω, γιατί ο κανόνας σε αυτήν την χώρα είναι να μην ξέρεις τί σου ξημερώνει.Προφανώς για λόγους κοινωνικής προστασίας να αποφεύγουν το κατανοητό και το προβλέψιμο: Μην τυχόν και πάθουμε καμιά κατάθλιψη από την πλήξη...

Anonymous said...

Η απρόβλεπτη αλλαγή του φορολογικού συντελεστή αποτελεί κοινωνικό δικαίωμα;

Anonymous said...

Με όρους φορολογικού δικαίου όχι, αγαπητό "γουρουνάκι". Αλλά το δικαίωμα στην (ψυχική) υγεία; Απλώς η κυβέρνηση ακολουθεί τη λογική "ο σκοπός αγιάζει τα μέσα" για να αποκτήσει η ζωή μας ενδιαφέρον...