4.3.10

Καμαρώστε τους!

Είναι γεγονός ότι εν μέσω της πρωτόγνωρης οικονομικής, θεσμικής κλπ. κλπ. καταιγίδας που έχει ενσκήψει, μόνο η Βουλή απέμεινε ως παρηγοριά, ως φάρος ηθικής, ως παράδειγμα προς μίμηση για τον κατατρεγμένο μισθωτό που τρέχει και δεν προφταίνει πλέον να πληρώσει τους λογαριασμούς των κινητών του. Μπορεί δηλαδή ο φορολογούμενος να μην έχει να αγοράσει ούτε σώβρακο αλλά τουλάχιστον έχει να υπερηφανεύεται για το ηθικό ανάστημα των εθνοπατέρων. Έτσι και χθες η Βουλή έδωσε εκ νέου λαμπρά δείγματα γραφής και απέρριψε τις αιτήσεις για άρση της ασυλίας των βουλευτών Ντινόπουλου και Βελόπουλου. Ο πρώτος κατηγορείτο για παράβαση καθήκοντος, πριν μάλιστα εκλεγεί βουλευτής, και ο δεύτερος για φθορά ξένης ιδιοκτησίας. Αδικήματα δηλαδή που συνδέονται ΣΤΕΝΟΤΑΤΑ με την ενάσκηση βουλευτικού έργου. Με συντριπτική πλειοψηφία το ελληνικό Κοινοβούλιο απέρριψε τα εισαγγελικά αιτήματα για άρση της ασυλίας τους.



Όλα αυτά, ενώ πριν από έναν μόλις μήνα η Ελλάδα καταδικάσθηκε για δεύτερη φορά από το Ευρωπαϊκό δικαστήριο δικαιωμάτων του ανθρώπου για την πρακτική των ελλήνων βουλευτών να ερμηνεύουν το θεσμό της βουλευτικής ασυλίας ως προνόμιο της κάστας τους που τους απαλλάσσει από τις άσκοπες βόλτες στα ποινικά δικαστήρια. Πού να τρέχουν οι άνθρωποι. Έχουν και δουλειές. Μπορεί να διαφωνούν μεταξύ τους για τα μέτρα λιτότητας και την οικονομική πολιτική και να τσακώνονται σαν τα κοκόρια (και καλά τώρα) αλλά όταν είναι για το τομαράκι τους αποφασίζουν με αξιοθαύμαστη σύμπνοια. Τι να πει κανείς; Σε σοβαρή χώρα θα είχαν ξεσηκωθεί και οι πέτρες λόγω αυτού του απίστευτου και συνεχούς σκανδάλου. Δεν υπάρχει μεγαλύτερο φτύσιμο για τον πολίτη από τον βουλευτή που του λέει κατάμουτρα ότι όλα τα γουρούνια είναι ίσα αλλά εμείς τα κοινοβουλευτικά γουρούνια είμαστε πιο ίσα από τα ίσα. Ίσως όμως τελικά να είναι αυτή η φυσιολογική κατάσταση των πραγμάτων. Τέτοιοι είμαστε και τέτοια Βουλή μας αξίζει. Καμαρώστε την.

6 comments:

Anonymous said...

Ελα μωρε τωρα, επειδης ο Βελοπουλος φερεται να ξεφουσκωνε λαστιχα;
http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=32&artid=318233&dt=04/03/2010

τι προτεινει δλδ το ιστολογιο, να πηγαινουν φυλακη τα παιδακια που ξεφουσκωνουν τα λαστικα απο τα ΒΜΧ (ααααχ θυμησες...) των φιλων τους;

Ο Βελοπουλος (κ' ο Ντινοπουλος, οπως ελεγε κ' ο Τζιμακος, οπου ακουτε -οπουλος μακρυα) ειναι τα συμπτωματα της παθογενειας του συστηματος: θα ηταν πουθενα αλλου βουλευτες;

Anonymous said...

Καλά γιατί ξεφούσκωνε λάστιχα; Φάρσα έκανε;

Anonymous said...

Δεν ειναι ΕΞΟΡΓΙΣΤΙΚΟ; Αν προχωρουσε η ανακριση κατι μπορει να μαθαιναμε, τωρα δεν θα μαθουμε τιποτα γαμωτ. Προστιθεται τωρα και αυτο στα αλλα μυστηρια της Βουλης (πχ Φακελος Κυπρου).

Anonymous said...

Είναι γεγονός ότι οι θεσμοί στην Ελλάδα διανύουν μία περίοδο κρίσης.Και αυτό σε επίπεδο πολιτικό δικαιολογείται διότι οι άνθρωποι που απαρτίζουν πλέον την πολιτική ζωή της χώρας, καθώς και όσα κοράκια τους συμπληρώνουν, ως προσωπικότητες δεν διαθέτουν αξίες- και κυρίως για εμένα ντροπή-.Θέλω να πιστεύω πως υπάρχουν ακόμη διορατικές προσωπικότητες που κάνουν τη διαφορά.Τι και ποιον ψηφίζει ο καθένας μας είναι μέγα ζήτημα.
Είπα να βρω ένα ψευδώνυμο ΠΛΕΟΝ:
Annie

Anonymous said...

Σας συγχαιρω για την πρωτοβουλιας σας αυτη, επιθυμωντας δε σφοδρα να μιμηθω του παραδειγματος σας, απο τουδε και στο εξης θα υπογραφω ως Arnie

Δεν θα διαφωνησω ως προς τα λοιπα λεγομενα σας (τουναντιον θα συμφωνησω), αλλα θα μου επιτρεψετε να ειμαι κατα τι πιο κυνικος (και, κατ' εμε, ρεαλιστικος): το προβλημα δεν εντοπιζεται στους 300 αλλα σε ολους τους ψηφοφορους των που ουσιαστικα θελουν να γινουν 300 στην θεση των 300.


Ι'll be back,

Arnie

Annie said...

Αχ δεν είναι καλό που μας χωρίζει ένα 'ρο'!Είναι μπέρδεμα, Annie/Arnie πα, πα δε γίνεται. Έψαχνα να βρω κάτι που να μου αρέσει, και το Αnnie μου έκανε εντύπωση και το διάλεξα.[Please...]Δεν το αλλάζεις και να το κάνεις Anri, είναι πιο εύηχο, elegant και αθλητικό!