17.4.09

Πίθηκοι, ερπετά και σατανικοί χαυνόπρωκτοι



Λοιπόν, ήθελα να γράψω για την απόφαση του ΕΔΔΑ Branduse v. Romania, που δημοσιεύθηκε στις 8 Απριλίου και αφορά τη σουρεαλιστική κατάσταση καταδικασθέντος, ο οποίος εξέτιε την ποινή του σε φυλακή δίπλα σε χωματερή. Το ΕΔΔΑ κατέληξε πέρα από την παραβίαση του άρθρου 3 και σε παραβίαση του άρθρου 8, δεχόμενο ότι η δυσωδία από το σκουπιδαριό επιβάρυνε την υγεία του προσφεύγοντος.
Ωστόσο, κάποιοι φίλοι μου έστειλαν link σε κείμενο του site «Ορθοδοξία», όπου ο συντάκτης του αναλύει με διεισδυτικότητα τον σατανικό τρόπο με τον οποίο η ελληνική πολιτεία επιχειρεί μέσω του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου (αυτό του Στρασβούργο και όχι το ξαδελφάκι της πόλης με τη μεγάλη γέφυρα) να εισαγάγει τη δυνατότητα γάμου μεταξύ ομοφυλοφίλων. Δεν μπόρεσα να αντισταθώ. Όταν διαβάζω τέτοια μπιζουδάκια, αισθάνομαι όπως η μύγα πάνω από την καρπουζόφλουδα. Κολλάω και θέλω να γράψω σχολιάκι.
Τον συντάκτη φαίνεται να τον απασχολεί ιδιαιτέρως το ζήτημα του γάμου «μεταξύ των ανωμάλων» έτσι ώστε να έχει εντρυφήσει τόσο σε θέματα συγκριτικού δικαίου όσο και στη νομολογία του ΕΔΔΑ. Έτσι, προσφέρει στο κοινό του χρήσιμες πληροφορίες για το τί συμβαίνει στη Δανία και στη Νορβηγία ενώ αναφέρεται και στην απόφαση Ε.Β. κατά Γαλλίας του ΕΔΔΑ. Τώρα για το τελευταίο τα μπερδεύει λιγουλάκι αφού στη συνέχεια η αναφορά στη νομολογία του Δικαστηρίου των ΕυρωπαΪκών Κοινοτήτων δείχνει ότι θεωρεί πως τα δύο ευρωπαϊκά δικαστήρια είναι ένα και το αυτό. Δεν του κρατάμε πάντως κακία. Εδώ νομικοί και μεγαλοδημοσιογράφοι αγνοούν ότι ΕΔΔΑ και ΔΕΚ δεν είναι το ίδιο πράγμα, στον Άμβωνα της Ορθοδοξίας θα κάνουμε μούτρα για την ημιμάθειά του;
Μαθαίνουμε διάφορα ενδιαφέροντα από το άρθρο, όπως ότι στη Νορβηγία επιτρέπεται η κτηνοβασία. Δεν ξέρω γιατί, αλλά μου ήρθε αμέσως στο μυαλό η εικόνα ρωμαλέου ψαρά να κυνηγάει κανένα πρόβατο σε φιορδ για να του γνωρίσει το μεγαλείο του έρωτα. Παρεμπιπτόντως, στην Ελλάδα ποινικοποιείται η κτηνοβασία; Πώς τη βρίσκουν άραγε οι βοσκοί στα απομακρυσμένα χωριά της Πίνδου; Πάντως για να μη μακρηγορώ, η βασική θέση του άρθρου είναι ότι σκοπίμως ο Έλληνας νομοθέτης άφησε τα ομόφυλα ζευγάρια εκτός του Συμφώνου συμβίωσης, αφού, σύμφωνα με τη νομολογία του δικαστηρίου του Στρασβούργου, το εν λόγω Σύμφωνο θα πρέπει να επεκταθεί και σε αυτά. Τώρα, εδώ που τα λέμε, δεν έχει και πολύ άδικο. Μάλλον κάπως έτσι θα πρέπει να σκέφτηκε ο πονηρός Έλλην νομοθέτης. Αντί να χάσει το κυβερνών κόμμα καμμιά ψήφο από όλους αυτούς που έχουν τον Τελευταίο Πειρασμό για προσάναμμα, καλύτερα να αφήσουν απέξω τους χαυνόπρωκτους, (τη λέξη την έμαθα από το άρθρο- παρατηρούμε πάντως πλούτο λεξιλογίου ως προς τη συγκεκριμένη κατηγορία πολιτών) και να έρθει μετά το Στρασβούργο να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά. Και να τα πρωτοσέλιδα για Ευρωχαστούκια και άλλα τέτοια ψιλοβιτσιόζικα.
Το καλύτερο μας το φύλαει, ωστόσο, για το τέλος. Δεν μπορώ να αντισταθώ και θα παραθέσω ατόφια την παράγραφο: «Ω άνθρωποι και δη οι άρχοντες γιατί κλείνετε τα ώτα σας στη φωνή του ουρανού; Δεν ακούτε τον Κύριό μας που βροντοφωνάζει: «Αμήν λέγω υμίν. Εγώ το Α, εγώ και το Ω. Διορθώστε τα σφάλματα που όργισαν τον Πατέρα μου. Ω άνθρωποι γιατί γίνατε πίθηκοι και ερπετά; Δεν σας αρέσει αυτό που ο Πατήρ μου έδωσε, δηλαδή άνδρας με γυναίκα για να κάνουν τον πληθυσμό και τα παιδιά τους να είναι γερά; Σταματήστε γιατί θα έρθει και άλλο χτύπημα. Η ομοφυλοφιλία δεν είναι ορθή. Θα πάτε όλοι στο πυρ του Θεού. Εγώ που σας έδωσα ζωή αιώνια σας παρακαλώ, διορθωθείτε. Γίνεται η διάσωση του πλανήτη γη. Τα παιδιά που κλαίνε δεν θέλουν ομοφυλόφιλους αλλά μάνα και πατέρα. Αμήν».

Καλά, τον φαντάζομαι τον τύπο να τα λέει αυτά μπροστά στον καθρέφτη με στυλ Robert De Niro στο Angel Heart. Και τον χαυνόπρωκτο να κραυγάζει “I want to know who I am!!”. Αξιοσημειώτη πάντως είναι η αποστροφή για τη διάσωση του πλανήτη γη (sic). Δεν πολυκαταλαβαίνω πώς συνδέεται η ομοφυλοφιλία με την καταστροφή του περιβάλλοντος. Παρακαλώ τον συντάκτη του άρθρου να μας εξηγήσει με ποιον τρόπο η εν λόγω δραστηριότητα επιδεινώνει την τρύπα του όζοντος.

22 comments:

Anonymous said...

...Όποιος έχει τη μύγα μυγιάζεται, δεν κολλάει πάνω στην καρπουζόφλουδα!!!
Τελικά ας έγραφες για αυτό που σκόπευες αρχικά..το να κρίνεις το άδικο τόσο καυστικά σε συμπεριλαμβάνει στην ίδια κατηγορία με το link!

Black pig said...

Αγαπητή/έ,

Το να κρίνεις κάτι με καυστικό τρόπο δεν σημαίνει απαραιτήτως ότι γίνεσαι άδικος.

Anonymous said...

Δε σε καθιστά και σωστό ωστόσο!Όπως και αν έχει τη διαφορά κάνει η ένταση του λόγου και εδώ δεν διαφοροποιείται ούτε ο συντάκτης του άρθρου.
Αγαπητέ/ή ....

Anonymous said...

Εγω είμαι άλλος ανώνυμος/η απο αυτόν/ή που δημοσίευσε το πρώτο σχόλιο (αλλά είμαι, θέλω να πιστεύω, εξίσου αγαπητός/ή) και είμαι επίσης και χριστιανός/ή και εντελώς straight, αλλά αυτές μου ιδιότητες και ίσως ειδικά αυτές δεν με εμπόδισαν να βρω βρω το ποστ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ. Ούτε υπέρ του δέοντος καυστικό είναι, και κυρίως δεν είναι καθόλου άδικο. Εκτός αν για τον πρώτο ανώνυμο όποιος θέλει να σχολιάζει κάτι που του φαίνεται λάθος θα πρέπει, για να μην χάνει το δίκιο του, απλώς να ανθυπομειδιά ειρωνικά. Σε αυτήν την περίπτωση προτείνω στο black pig απο εδώ και στο εξής να περιορίζει τα σχόλια του στην ανάρτηση του smiley που ταιριάζει κατά περίπτωση. Θα είναι και εξαιρετικό κέρδος χρόνου.

Anonymous said...

Αγαπητέ/ή Ανώνυμε/ή Χριστιανέ/ή και Straight,

Δεν ξέρω ποια εσωτερική ανάγκη σε ώθησε να τα δηλώσεις αυτά.Φοβήθηκες μήπως σε κρίνει μια τυχαία λεσβία, ή ένας γκέι που ενδέχεται να την βρίσκει στα βουνά?Ή μια χαζή χριστιανή που εθελοτυφλεί στη ζωή της περιμένοντας από το κράτος της να την προστατέψει από ότι την ξενίζει?Πιθανότατα κάποιος υγιής και κοινός. Κουτοπονηριές!!!Πάντως σε ευχαριστώ, δεκτοί οι συλλογισμοί σου και εποικοδομητικοί διαλόγου. Για να τελειώνουμε δεν είναι αυτό το θέμα μας.Προκειμένου να σε ανεβάσω λοιπόν θα πω μόνο καλά λόγια με καυστικότητα που σου αρέσει, τα άσχημα σε θίγουν, σπαταλούν το χρόνο σας ωραίε/α κύριε/α μου. Να σου δηλώσω ότι όντως το κείμενο το βρήκα "εξαιρετικό" για το σκοπό του.Το βρήκα λάθος στο ύφος του, υπερβολικό.Τόσο δημοκρατικό πράγματι,αλλά με λυπεί το ύφος.Άποψή μου ελπίζω να μη σε πειράζει και αυτό?

Ανώνυμος/η Β΄κατηγορίας

Black pig said...

Αγαπητοί/ές,

Χαίρομαι που το blog δίνει τροφή για διάλογο. Από την πλευρά μου, σχολιάζω πράγματα που με ενδιαφέρουν, προσπαθώντας να μη γίνομαι άδικος. Μου δίνει ιδιαίτερη χαρά να εκφράζουν τις απόψεις τους και αναγνώστες οι οποίοι δεν συμφωνούν είτε με την ουσία αυτών που γράφω είτε με το ίδιο το ύφος της γραφής. Καλό Πάσχα!

Anonymous said...

Στη δεξιά στήλη της ιστοσελίδας όπου μας παραπέμψατε, υπάρχει και η εξής επίκαιρη σφυγμομέτρηση:

Πότε πιστεύετε πως θα επαναλειτουργήσει η Αγία Σοφιά;
1. Το 2008
2. Το 2010
3. Αλλο έτος
4. Ποτέ

Black pig said...

Απορία: το τρέχον έτος γιατί δεν το συμπεριέλαβε;

Anonymous said...

διότι είναι μονό

Black pig said...

Άρα, το "άλλο έτος" είναι απαραιτήτως ζυγό;

Anonymous said...

Αρκεί να μην είναι δίσεκτο!
Επειδή είδα να γίνεται επίσης μεγάλη κουβέντα για το περιεχόμενο και το ύφος του συγκεκριμένου post, θα μου επιτρεψετε να πω ότι το ιδιαίτερο ύφος του συντάκτη κάνει ξεχωριστό και ενδιαφέρον το παρόν ιστολόγιο (χωρίς να υποτιμώ καθόλου και το περιεχόμενο των όσων γράφονται!) Εξυπακούεται ότι δικαίωμα του κάθε αναγνώστη είναι να διαφωνεί ή να συμφωνεί.
Μας είχατε λείψει ...

Anonymous said...

..."Ναρκισσισμός" σε ποσότητα, όλοι δουλεύουν για τον συντάκτη από ό,τι διαπιστώνω.
Τον "αγαπητό χριστιανό" να ρωτήσουμε γιατί παραλείπονται τα μονά έτη.Γιατί άραγε?(από απορία ρωτάω)

...β'κατηγορίας

Anonymous said...

Μα επειδή μονό ήταν το έτος της Αλώσεως

Anonymous said...

Υ.Γ. Σχετικά με το άρθρο, μήπως τελικά είμαστε αυστηροί με την ελληνική κοινωνία και τους νόμους της?Διότι, για παράδειγμα, φιλελεύθερες κοινωνίες -όπως αυτές της Αμερικής- αρνούνται να δεχτούν στο σύνολό τους το θέμα της ομοφυλοφιλίας.Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο θεσμός των καλλιστείων στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα η πρόσφατη διοργάνωσή τους.
Προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν παρεξηγήσεις παραπέμπουμε το παρακάτω απόσπασμα:
...«Μου στοίχησε το στέμμα», δήλωσε η Πρέτζιν μετά τα καλλιστεία. «Ζούμε σε μια χώρα όπου μπορείς να επιλέξεις μεταξύ ομοφυλόφιλου και ετεροφυλόφιλου γάμου», υποστήριξε η νεαρή κοπέλα. «Εγώ πιστεύω ότι ένας γάμος πρέπει να είναι μεταξύ ενός άνδρα και μίας γυναίκας. Χωρίς παρεξήγηση από οποιονδήποτε, αλλά με αυτόν τον τρόπο σκέψης μεγάλωσα». Οι αντιδράσεις των παρευρισκόμενων ήταν συγκεχυμένες. Άλλοι γιουχάρισαν την Πρέτζιν και άλλοι την χειροκρότησαν...
...Οι γάμοι των ομοφυλόφιλων αποτελούν ένα ευαίσθητο ζήτημα της αμερικανικής πολιτικής. Μόλις τέσσερις πολιτείες τούς επιτρέπουν, ενώ σε αρκετές έχουν κηρυχθεί παράνομοι δια νόμου.

...

Black pig said...

Νομίζω ότι οι ΗΠΑ δεν είναι το καλύτερο παράδειγμα, διότι η κοινωνία τους κινείται από τον άκρατο συντηρητισμό (κάτι σαν τους τύπους στη διαφήμιση του Jack Daniels) μέχρι τον φιλελευθερισμό χωρίς όρια. Έχει διαφορά εάν βρισκεσαι στο Σαν Φρανσίσκο ή στην Αλαμπάμα.

Anonymous said...

Ας θυμηθούμε και το "Brokeback Mountain" ...

Anonymous said...

Love is a force of "nature"...

Anonymous said...

"The love that dare not speak its name ..."

Lakis said...

Πολύ βουκολικοί γίναμε μου φαίνεται...

Anonymous said...

Είτε gay, είτε straight
ο βουκόλος εμπνέει...

Anonymous said...

Σχετικά με την έμπνευση γύρω από τους Βουκόλους μία επίσκεψη στον τάφο των νεκρών στο μουσείο του Κεραμεικού αξίζει.Κατάρες και δεισιδαιμονίες, ασκοί όλα στην συντροφιά της αρχαιοελληνικής εξέλιξης.

C. K. said...

Tα "τι" δεν τονίζονται ποτέ. (Ε, ναι εγώ εκεί κόλλησα!) Τώρα ανακάλυψα το μπλογκ σου και είσαι άξιος συγχαρητηρίων, το είχαμε ανάγκη αυτό.